Nieuws

18 maart 2024
17 maart 2024
16 maart 2024
26 oktober 2022

Arnhemse Koerier over 'Jan Alders - Een Arnhemse streekroman'

Willem Looijs (1940) was vier jaar oud toen hij in september 1944 tijdens de Slag om Arnhem met zijn moeder schuilde voor granaatinslagen onder een ziekenhuisbed in een zaaltje van het Elisabeths Gasthuis. Met ‘Jan Alders - Een Arnhemse streekroman’ maakt Looijs op 82-jarige leeftijd zijn debuut als romanschrijver.

Lees meer »
11 oktober 2022

Artikel over Willem Looijs in De Gelderlander

Veertig jaar geleden schreef Arnhemmer Willem Looijs (82) het ene na het andere boek op zijn typemachine, maar verder dan zijn stoffige zolder kwamen de manuscripten niet. Tot vorig jaar. Na zijn succesvolle debuut Arnhem, een verlaten stad is er nu een historische streekroman: Jan Alders - Een Arnhemse streekroman.

Lees meer »
4 oktober 2022

Landgoed Mariëndaal bij Omroep Gelderland

Harm gaat op zoek naar de bron van de Slijpbeek, de bron van Maria, waaraan het landgoed Mariëndaal bij Arnhem haar naam dankt. Zijn tocht begint langs de Rijn waar hij voormalig stuntvlieger Frank Versteegh ontmoet die zich inzet voor meer natuur in de Rosandepolder.

Lees meer »
14 september 2022
2 november 2021

Interview met auteur Evertjan van Roekel in De Gelderlander

Historicus en jurist Evertjan van Roekel heeft een boek geschreven over Mariëndaal, het landgoed tussen Arnhem en Oosterbeek. Over de on-Nederlandse hoogteverschillen, het klooster, de families die er hebben gewoond en de rol die het gebied in de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld. ,,Hoe meer ik ontdekte, hoe meer ik te weten wilde komen.

Lees meer »
29 oktober 2021
30 september 2021

Renkum Nieuws besteedt aandacht aan boek over Mariëndaal

Het landgoed is gelegen op de grens van Arnhem en Oosterbeek en staat zowel in de regio als daarbuiten bekend als recreatiegebied, vanwege de schitterende natuur, de Groene Bedstee (een berceau van in elkaar verstrengelde beukenbomen die een tunnel vormen), en Huis Mariëndaal waar het Bedrijfslaboratorium voor grond- en gewasonderzoek (BLGG) bijna 70 jaar gevestigd was.

Lees meer »